Pelletkachel afvoer

 

Over het rookkanaal van een pelletkachel wordt helaas veel verschillend advies gegeven. En er is best veel mogelijk bij een pelletkachel, zoals een lagere uitvoer dan bij hout, maar het is niet zo simpel als door sommigen geschetst.

De pelletkachel is namelijk geen "plug en play" apparaat, dat overal in iedere situatie op dezelfde manier werkt. Om op den duur geen problemen met de pelletkachel te krijgen is er veel kennis en ervaring nodig. Veel kachels moeten speciaal worden afgesteld of gefinetuned voor de betreffende situatie. Dit wordt vaak onderschat of slecht gedaan.

Bent u dus op zoek naar een pelletkachel die goed werkt?, en wilt u geen problemen?, maak dan een afspraak met ons.

De pelletkachel is onze specialiteit! Het is dus geen bij-product, bijvoorbeeld naast andere verwarmings-methoden of nog erger, andere producten.

Om te genieten van een goed werkende pelletkachel en om meer te weten te komen over de mogelijkheden verzoeken wij u om een afspraak te maken.

Tenslotte nog wat meer info over de opties van de afvoer bij pelletkachels.

 

Voorbeelden van de afvoer:

 

Voor de pelletkachel kan je in principe kiezen uit de volgende opties:

A) De geveldoorvoer. Dit is de meest goedkope oplossing waarbij je toch wat natuurlijke trek hebt. Dus mocht de pelletkachel een keertje uitvallen dan worden de rookgassen de afvoerpijp uit getrokken. Deze optie is prima maar niet de beste en in sommige gevallen kan je dit beter niet doen.

B) De afvoerpijp direct uit de kachel door de muur, met buiten een kanaal aan de muur. Deze optie is wat duurder vanwege het duurdere dubbelwandige kanaal maar is een prima oplossing.

C) De afvoer door het dak. Dit is natuurlijk de duurste variant, tenzij je door een bestaand kanaal kunt gaan. Hier zitten ook voorwaarden aan die we graag met u bespreken in een beter oriënterend gesprek.

D) De afvoer buiten kort gehouden. Dit is de slechste afvoer, maar kán in sommige gevallen toch redelijk werken, mits met wat aanpassingen.

 

Nogmaals, voor een goed werkende kachel neem contact met ons op.

PelletkachelPlaza, de specialist in pelletkachels.

 HomeHome

PelletkachelPlaza:  

Goudwerf 8

6641TG Beuningen


Openingstijden:

Vrijdags: 11.00u - 18.00u 

Zaterdags: 12.00u - 16.30u

Daarbuiten op afspraak!


Werkgebied +/- 80km rondom Nijmegen!

 

Diverse pelletkachels hebben SUBSIDIE!!

PelletkachelPlaza's

Topmerken !

 

 

PelletkachelPlaza; Gewoon beter!