Wat is het verbruik van een pelletkachel

 

Het verbruik van een pelletkachel is afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt de isolatie en de grootte van de ruimte mee, maar ook de ligging.

Wat uw pelletkachel gaat verbruiken kunnen we wel ongeveer aangeven, maar helemaal exact is dit niet uit te rekenen. De een heeft het graag 22 graden, terwijl iemand anders vindt 18 graden een prettige leef temperatuur. Ook op welke tijden en hoe lang de kachel gebruikt gaat worden is voor iedereen verschillend.

Als we een gemiddelde mogen hanteren dan zou je kunnen zeggen dat een kilo pellets per uur gestookt wordt. Maar dit is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de kachel (het aantal kilowatts) en de stand van het vermogen wat nodig is om de gewenste temperatuur te behalen.

Hoe groter het vermogen van de kachel en hoe hoger de warmtestand (powerstand) van de pelletkachel, hoe groter het verbruik. Dat is logisch.

Stel je zou een kleine pelletkachel hebben (voor een kleine ruimte of als sfeer en bijverwarming) dan gebruikt deze kachel op de lage stand slechts 0,5 a 0,6 kilo pellets per uur.

Heb je een grotere ruimte en de kachel wordt als hoofdverwarming benut, dan ligt het verbruik van de grotere pelletkachel van een 10 a 12 kilowatt bijvoorbeeld op zo'n 0,8 a 1,0 kilo pellets per uur. Heb je deze 10kW kachel op het hoogste vermogen werkende, dan ligt het verbruik op 2 kilo per uur.

PelletkachelPlaza zorgt er altijd voor dat u de meest ideale pelletkachel voor uw situatie zal hebben. Hierbij letten we ook op het verbruik, uw ruimte, het geluid van de pelletkachel, etc,

 

Nog iets over het rendement van een pelletkachel:

Het gemiddelde rendement van een kachel ligt op een 90%. Een pelletkachel met een hoog rendement ligt tegen de 95%. Maar dit wil niet zeggen dat dit een goede kachel is. Zo hoeft een kachel met "maar" 85% ook zeker niet slechter te zijn! De gebruikte materialen, componenten en de "stal" waarin ze gemaakt zijn, bepaalt de kwaliteit van een kachel. Laat het rendement dus geen criterium zijn om een kachel uit te zoeken. Daarbij, die paar zakken meer of minder per jaar maakt op het toch al lage verbruik van een pelletkachel niet zo veel meer uit.

 

Zoekt u een ideale kachel voor uw situatie en een betrouwbare leverancier? Neem dan contact met ons op. PelletkachelPlaza helpt u graag een goede keuze te maken.HomeHome

PelletkachelPlaza:  

Goudwerf 8

6641TG Beuningen


Openingstijden:

Vrijdags: 11.00u - 18.00u 

Zaterdags: 12.00u - 16.30u

Daarbuiten op afspraak!


Werkgebied +/- 80km rondom Nijmegen!

 

Diverse pelletkachels hebben SUBSIDIE!!

PelletkachelPlaza's

Topmerken !

 

 

PelletkachelPlaza; Gewoon beter!