Besparing en rekenvoorbeeld.


Gas of pellets?

De prijzen voor pellets zijn al jaren zeer constant. Voor de toekomst wordt verwacht dat de prijzen ook constant zullen blijven, en lang niet zo zullen stijgen als bij gas en olie (aangezien hout hernieuwend is en de fossiele brandstoffen opraken).

Momenteel wordt nog lang niet al het afvalhout hergebruikt, er zijn jaarlijks nog grote overschotten. Omdat gebruikers langzaam groeien, worden er nu toch al speciale bossen aangeplant om voor voldoende pellets in de toekomst te kunnen zorgen. Zo is er nu in Duitsland meer bos dan 200 jaar geleden.

De milieubewuste pelletgebruiker weet vaak wel dat het verbruiken en het uitputten van de langzaam ontstane fossiele brandstoffen (die steeds schaarser en duurder worden omdat ze niet zoals pellets hernieuwend zijn) een triest gebeuren is.

Buiten het feit dat pellets goedkoper zijn, is het ook veel beter voor het milieu.

Besparing met de pelletkachel (en pellets) tegenover gas en olie.

 

Wat bespaar ik nu met een pelletkachel?

 

Dat is heel verschillend en heel moeilijk van te voren uit te rekenen.

De een bespaart 20%, de meesten hebben een besparing van rond de 30 a 50% en we hebben ook klanten die zelfs 70% per jaar besparen (maar dat zijn uitzonderingen).

Dus wat voor de een geldt, geldt niet voor de ander. Het grootste verschil zit hem in de isolatie van de woning (vaak gerelateerd aan de leeftijd) en de grootte van de woning.

Als je een bijzonder goed geïsoleerd huis hebt dan zal je besparing wat minder zijn. Dan ligt het eerder rond de 20%. Toch nog goed voor een besparing van honderden euro's per jaar. De besparing is natuurlijk mooi meegenomen, maar de voordelen van de pelletkachel en de gezelligheid spelen ook een grote rol.

Heb je een redelijke isolatie dan kan je zo rond de 30-40% besparen en is je huis matig geïsoleerd dan haal je de 50% en meer.

* Hoe groter je verbruik aan gas per jaar hoe meer je bespaart met de pelletkachel!

 

Een rekenvoorbeeld:

Zo'n 75 á 80% van de energiekosten van je woning liggen in het verwarmen van de ruimten, 12% wordt voor warm water gebruikt en het restant is voor elektrische apparaten.

Dit betekent dat je op je stookkosten dus flink kan bezuinigen. Realiseer je dat dit het grootste deel van het jaar is, wacht dus niet totdat het gaat vriezen!

Een gemiddeld huishouden stookt per jaar 1600 - 1800 m3 gas weg. De kosten daarvan bedragen zo'n 1100 euro. -> 1700 x 0,65 huidige gasprijs = 1105,-

Deze prijzen voor gas blijven jaarlijks stijgen (in 2000 was de prijs van gas de helft van nu). Terwijl de prijzen van pellets vrij constant zijn.

De meeste van onze klanten gebruiken (voor een lucht-pelletkachel) zo'n 1500 kg pellets per jaar. De kosten hiervoor liggen zo rond de 450,- euro per jaar. Zou je dat vergelijken met de 1100,- voor gas dan zou het qua besparing rond de 650,- per jaar liggen. Dit is echter geen eerlijk vergelijk, aangezien je het gas voor koken en douchen wel blijft verbruiken. De gas-rekening daalt echter wel fors. (Immers 80% van gasverbruik is voor de ruimteverwarming). Dus een besparing van zo'n 400-500,- is zeker haalbaar. Hoe groter voorheen de gasrekening was, hoe groter de besparing met pellets. Zo heb je de pelletkachel al snel terugverdiend (en bespaar je daarna ieder jaar een behoorlijk bedrag).

* Daarbij is de verbranding met een sfeervol vuurtje ook nog behaaglijk, het heeft zoals een houtkachel een zeer prettige warmte.

* Hoe eerder je overstapt op de pelletkachel en het stoken met pellets hoe beter voor je portemonnee én voor het milieu!

 

Neem contact met ons op of bekijk onze pelletkachels.


HomeHome

PelletkachelPlaza:  

Goudwerf 8

6641TG Beuningen


Openingstijden:

Vrijdags: 11.00u - 18.00u 

Zaterdags: 12.00u - 16.30u

Daarbuiten op afspraak!


Werkgebied +/- 80km rondom Nijmegen!

 

Diverse pelletkachels hebben SUBSIDIE!!

PelletkachelPlaza's

Topmerken !

 

 

PelletkachelPlaza; Gewoon beter!