Soorten pelletkachels:

 

Er zijn 2 soorten pelletkachels:

Pelletkachels die de lucht verwarmen. Hiermee kunt u bijvoorbeeld uw woonkamer verwarmen met eventueel (door de deur open te zetten) ook een aangrenzende kamer, keuken of gang.

* Er zijn ook modellen met extra aansluitingen (kanalisatie) op de achterzijde waarop slangen aangesloten kunnen worden die naast de hoofdruimte andere vertrekken verspreid over meerdere etages kunnen verwarmen. Deze slangen kunnen in een muur geplaatst worden en de warme lucht komt via een roostertje de kamer binnen. Zie fotos hieronder.

* De pelletkachels op lucht zijn ook als inbouwhaarden te krijgen. Ook deze leveren wij.


Pelletkachels met cv-aansluiting. Deze kachels worden ook wel thermopelletkachels, hydropelletkachels, of cv-pelletkachels genoemd. Ze hebben tevens extra water aansluitingen die met een ingebouwde pomp aangesloten wordt op uw cv-installatie, zo kunnen ook de radiatoren, de vloerverwarming en het sanitair verwarmd worden. Deze kachels zijn wel duurder en hebben ook meer vermogen nodig. Ook extra kanalisatie is hierbij mogelijk. De thermo/hydro kachels zijn moeilijker te installeren, aangezien je met stromingen in je cv-systeem te maken hebt.

 

Kanalisatie bij pelletkachels: (onderstaande foto's tonen de werking)

Kanalisatie is handig als u andere ruimtes wilt meeverwarmen. Dit kan via een gat in de muur, waar de kachel tegenaan zit. Maar ook via slangen in de muur of slangen onder een vloer (kruipruimte) door die in de andere ruimte uitkomt.

Kanalisatie pelletkachel uitgelegd edilkamin

 

pelletkachel kanalisatie luchtverspreiding op foto uitgelegd

 

De pelletkachel op lucht is de meest toegepaste vorm, omdat in de woonkamer meestal de grootste hoeveelheid warmte verbruikt wordt. In het overige deel van het huis staat vaak niet in elke kamer de verwarming aan, of maar deels. De meeste mensen willen ook niet in een slaapkamer slapen die 20 graden is. Een veelgebruikte methode om het bij vorst op de bovenverdieping toch behagelijk te hebben is om de deur naar de trap een stukje open te zetten waardoor warme lucht naar de bovenverdieping stroomt. Dit kan eventueel ook door alleen de radiatoren in de gewenste hoger gelegen vertrekken even kort met gas te verwarmen, bijvoorbeeld een uurtje voordat men gaat slapen. Zo kan het gasverbruik toch aanzienelijk worden gereduceerd.

Met de pelletkachel op cv (thermo/hydro) aangesloten wordt de meeste besparing verkregen, echter de installatiekosten en de aanschaf van deze kachels zijn wel duurder.

 

We leveren alle modellen van Edikamin, dus ook inbouwhaarden en pelletkachels op CV en CV-pelletketels. Momenteel staan alleen de luchtkachels op de site. Neem voor de andere kachels even contact met ons op.

Uiteraard nemen wij graag de mogelijkheden met u door, zodat ook u met een tevreden gevoel van een pelletkachel kunt genieten.

 

Belangrijk zijn de prijzen en kwaliteit van pelletkachels -->

 

Bekijk onze pelletkachels.


HomeHome

PelletkachelPlaza:  

Goudwerf 8

6641TG Beuningen


Openingstijden:

Vrijdags: 11.00u - 18.00u 

Zaterdags: 12.00u - 16.30u

Daarbuiten op afspraak!


Werkgebied +/- 80km rondom Nijmegen!

 

Diverse pelletkachels hebben SUBSIDIE!!

PelletkachelPlaza's

Topmerken !

 

 

PelletkachelPlaza; Gewoon beter!