Rookkanalen en aansluiting

Het rookkanaal voor de pelletkachel werd de laatste jaren door vele bedrijven (ook wij hebben in verschillende gevallen hiervoor gekozen) via een gevel-uitmonding aangesloten.
Vanwege de ventilator die in de pelletkachel zit, kan dit in sommige gevallen prima werken.

Echter vanaf 2018 is de regelgeving hiervoor flink aangescherpt.
En ook zeker wel terecht, als je kijkt naar de vele 'doe het zelf installaties' die op verkeerde wijze werden aangesloten, met geregeld zeer gevaarlijke situaties (zoals brand) tot gevolg. Dat moet je niet willen riskeren.

Belangrijk is een veilige installatie en een perfect werkende kachel. Indien u kiest voor PelletkachelPlaza dan zorgen wij hiervoor.
Daarbij gebruiken wij ook de betere kanalen. Het zinnetje "goedkoop is duurkoop" geldt hier ook zeker! Dus niet alleen bij de aanschaf van een pelletkachel. Maar bij het gehele plaatje geldt dit.

Voor uw informatie;
Het beste rookkanaal is er een die in het dak uitmond. Ook bij de pelletkachel is het beter om het kanaal zo hoog mogelijk te maken. De pelletkachel functioneert dan meestal beter, maar ook wordt hierbij eventuele overlast naar buren zoveel mogelijk uitgesloten.

Het uitmonden in het dak staat ook beschreven in het bouwbesluit, dat in eerste instantie is uitgegaan van een houtkachel (en waar de pelletkachel later aan is toegevoegd). De pelletkachel is immers een houtgestookte kachel, en daarom trekken ze het gelijk met de houtkachel.

Let op; Het enkelwandig aansluiten van een kanaal mag alleen in de ruimte waar de kachel staat. Alles wat daar de ruimte verlaat moet dubbelwandig zijn. Dit is om condens in de pijp tegen te gaan en om een veilig kanaal te garanderen. Daarbij moet het ook aan andere eisen voldoen, namelijk minimale afstand naar brandbare materialen, etc.
Ook blijft bij een dubbelwandig kanaal, het kanaal langer schoon en is de verbranding in de kachel beter.

Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een bestaande schouw of schoorsteen. En heeft u een oudere gemetselde schoorsteen met een gescheurd metselwerk (wat vaak bij huizen ouder dan 20 jaar het geval is) dan kan daarin eenvoudig een flexibele roestvrij stalen slang gemonteerd worden, waardoor het kanaal warmer zal zijn. Deze flexibele rvs slang is dubbelwandig, zodat de binnenzijde zo glad mogelijk is.
Het voordeel van een 80mm kanaal wat door pelletkachels gebruikt wordt is ook erg handig voor huizen met een smalle gemetselde schoorsteen, wat vaak bij huizen van 50 jaar oud het geval is. Die waren vaak niet geschikt voor houtkachels, vanwege de slechte trek. Voor pelletkachels is dit geen enkel probleem omdat de uitlaatgassen met een ventilator naar buiten wordt geblazen. Ook hier is het aan te raden om een flexibele rvs slang te laten plaatsen, zodat u volkomen veilig stookt.

De diameter breedte is ook wel afhankelijk van de totale hoogte van de schoorsteen! Tot 5 meter mag het 80mm zijn, daarboven kan je beter naar groter gaan en zijn er ook weer limieten aan de maximale breedte.

Wij zorgen er echter altijd voor dat u een goed en veilig rookkanaal heeft!

Een goed rookkanaal is noodzakelijk om een goed werkende kachel te hebben! PelletkachelPlaza is gespecialiseerd in veilige en kwalitatief goede installaties, met goed afgestelde pelletkachels en materialen van hoge kwaliteit.

Kies dus veilig, kies voor PelletkachelPLAZA!

PelletkachelPlaza:  

Goudwerf 8

6641TG Beuningen


Openingstijden:

Vrijdags: 11.00u - 18.00u 

Zaterdags: 12.00u - 16.30u

Daarbuiten op afspraak!


Werkgebied +/- 80km rondom Nijmegen!

 

Diverse pelletkachels hebben SUBSIDIE!!

PelletkachelPlaza's

Topmerken !

 

 

PelletkachelPlaza; Gewoon beter!